09

mar

2020

Coronavirus: Dades personals dels treballadors

coronavirus

Arran de l’alarma generada per l’arribada del coronavirus a Espanya, algunes empreses es plantegen obtenir certes dades personals dels seus treballadors

Pot l’empresa obtenir certes dades personals dels treballadors que puguin haver viatjat a algun dels països afectats pel Coronavirus?

 

Arran de l’alarma generada per l’arribada del coronavirus a Espanya, algunes empreses es plantegen obtenir certes dades personals dels seus treballadors, com si han tingut tos, febre o mal de cap recentment o si han viatjat a algun dels països afectats per l’epidèmia.

Això no és lícit, no es pot fer, malgrat tenir el consentiment exprés dels treballadors, perquè podria suposar una vulneració del principi de proporcionalitat i generar, fins i tot, situacions discriminatòries.

Així ho determina el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), que només permet el tractament de dades de salut quan sigui necessari “per raons d’un interès públic essencial” que, en tot cas, ha de ser proporcional a l’objectiu perseguit i aquest interès públic essencial només pot declarar-lo l’administració pública competent, no les empreses.

Les empreses poden fer protocols d’actuació amb recomanacions als treballadors que mostrin símptomes associats al virus, com derivar-los a la Mútua o Servei de Salut i no acudir al lloc de treball.

Per a ampliar aquesta informació consulti amb Assessoria jurídica

Si te ha parecido interesante compártelo en redes sociales, gracias!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+